Frequently Asked Questions

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Zijn alle bloemen bio?

Bloom is een biologisch gecertificeerd bedrijf en staat onder controle van Certisys, een Belgische controle-organisatie. Alle bloemen die wij telen zijn biologisch. Dat wil zeggen dat er met een teeltrotatie gewerkt wordt, er geen pesticiden gebruikt worden noch kunstmest en dat we zoveel mogelijk met biologisch uitgangsmateriaal zoals jonge planten of zaden werken. Indien dat niet mogelijk is, vragen we administratief een toelating aan.

Wanneer worden dahlia wortels verzonden?

Dahlia’s worden verzonden tussen 1 februari en 1 april. Indien je een voorkeur hebt, kan je Bloom op de hoogte brengen van de week waarin je het plantgoed wil ontvangen. Indien er geen voorkeur wordt doorgegeven, worden de wortels rond 1 april verstuurd.

Zijn bio bloemen eetbaar?

Niet alle bio bloemen zijn eetbaar. Bepaalde soorten zijn dat wel. Indien er interesse bestaat in eetbare bloemen om bv. te verwerken in gerechten of desserts, dan kan je ons altijd contacteren met je specifieke vraag en geven we graag een overzicht van de beschikbare eetbare bloemen.

Wanneer worden de pioenwortels verzonden?

Pioenen die besteld worden in jaar xx zullen vesrstuurd worden tussen 1 oktober van datzelfde jaar (1.10.xx) en 1 februai van het volgende (1.2.xx+1)

Werkt Bloom met handelaarsprijzen?

Handelaars kunnen steeds een factuur ontvangen van hun aankoop of bestelling. Groothandelprijzen bestaan enkel voor plantgoed van dahlia en pioen. Maak daarvoor een login aan in de webshop en stuur mij een bericht met de vraag om met je login de groothandel prijzen te kunnen bekijken in de shop.

Waar leveren jullie boeketten?

Bloom wil focussen op het leveren in West-Vlaanderen. De huidige afhaalpunten zijn hier te vinden. Heb je zelf een voorstel met een minimum interesse van 5 boeketten per afhaalpunt, geef mij dan een seintje. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties.

Wanneer zijn welke bloemen beschikbaar?

De bloemen groeien in open lucht of een koude serre. De keuze voor bloemen van Bloom is dus per definitie een keuze voor natuurlijke seiozenbloemen. Dat wil ook zeggen dat we nooit 100% zeker zijn van een exacte datum of hoeveelheid . Soms mislukt een oogst, soms gaat iets kapot door een storm of teveel regen. Werken met Bloom vraagt dus wat flexibiliteit. De natuur valt niet helemaal te voorspellen.

Wat is de beste verzorging bij een boeket?

 • Knip de steeltjes op dag 2 even een centimeter af.
 • Ververs je water regelmatig, bij warm weer zelfs dagelijks.
 • Zet je boeket niet in direct zonlicht.
 • Zet je boeket niet bij fruit of groenten.
 • Zet je boeket nooit in de wind of toch.
 • Zit een verwelkte steel in je boeket of een verwelkte bloem? Haal of knip die er uit. Of geniet van de schoonheid die in het verwelken zit 🙂

Hoe lang zijn de bloemen houdbaar?

Wij garanderen steeds te werken met verse bloemen, kort voor levering geoogst voor de verkoop als losse steel of boeket. De houdbaarheid hangt met vele factoren samen:

 • Locatie: waar komen de bloemen te staan: is er direct zonlicht, tocht, een warmtebron of fruit in de buurt? 
 • Verzorging: snijd je de bloemen eens bij en krijgen ze regelmatig vers water?
 • Timing: is het een warme dag of week, een zeer droge periode?
 • Transport: werden de bloemen lang buiten water gehouden tijdens het transport, lagen ze in een warme auto?
 • De soort bloem: zonder enige manipulatie zit ook van nature uit een verschil in de houdbaarheid op vaas. Een tulp kan in goede omstandigheden langer dan 10 dagen mooi blijven terwijl een decoratieve dahlia of papaver. We streven naar een gemiddelde houdbaarheid van een week. Soms moet je echter een verwelkte bloem van je steel snijden en ook verzorging is van belang. Omdat ook schoonheid van belang is en niet enkel houdbaarheid, opteren we soms ook voor minder lang houdbare bloemen. Omdat schoonheid primeert!